Mráz, sníh a led dál vládnou Evropě

Zima dál sužuje většinu Evropy. V Německu kvůli náledí havarovala řada aut, nehody si vyžádaly nejméně čtyři mrtvé. V Polsku nevyjely vlaky a sníh dál zasypává Wales a Skotsko. Jen na pár hodin si od sněhu a náledí oddechla Francie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

s přívaly sněhu bojuje i Francie

s přívaly sněhu bojuje i Francie | Zdroj: ČTK

Pro více než polovinu Francie už zase platí varování před sněhem a náledím. V zasažených oblastech padá mokrý sníh, nebo sníh s deštěm. Působí problémy nejenom řidičům ale i majitelům a správcům budov. Vrstvy těžkého sněhu na střechách domů jsou nebezpečné nejenom pro jejich obyvatele, ale i kolemjdoucí.

Na některé vodní kanály, které ústí v Paříži do Seiny vyjel po 4 letech dokonce i malý ledoborec, aby rozrušil pěticentimetrovou vrstvu ledu. Pařížané si přes zamrzlé kanály leckdy krátili cestu a hrozilo, že by led pod nimi mohl prasknout.

V noci má padat těžký a lepkavý sníh hlavně v Normandii, pařížské pánvi a Burgundsku.

Igor Maňour, Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme