V Rusku zemřel novinář zbitý v policejní cele

Ruská policie čelí dalšímu skandálu. Ve městě Tomsk zemřel novinář zbitý příslušníkem milice přímo v policejní cele. V posledních měsících jde už o několikátý případ násilí a korupce spáchaný příslušníky bezpečnostních složek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězení - ilustrační foto

Vězení - ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Sedmačtyřicetiletý novinář ze sibiřského města Tomsk zemřel na následky zranění, která dva týdny předtím utržil od příslušníka místní policie.

Policista zbil žurnalistu přímo v cele sloužící jako záchytná stanice. Novináře do ní převezli počátkem ledna po stížnostech sousedů na údajné narušování pořádku.

Jak s odvoláním na lékaře uvedla místní média, muž byl vystaven bití, týrání a údajně i znásilnění. Šestadvacetiletého policistu, který se k činu přiznal s odvoláním na údajný stres, vyšetřovatelé obvinili ze zneužití pravomocí a úmyslného těžkého ublížení na těle.

Důvěra ruské veřejnosti v policii se blíží nule s tím jak přibývá důkazů o případech násilí, agrese a korupce páchaných příslušníky bezpečnostních složek. Kritici přitom varují, že jde pouze o špičku ledovce.

Lenka Kabrhelová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme