V Berlíně vyšetřují zneužívání na jezuitském gymnáziu

Šokující případ zneužívání žáků na jezuitském gymnáziu vyšetřují berlínští policisté. Kantoři na proslulém jezuitském gymnáziu v Berlíně měli v 70. a 80.letech minulého století zneužívat své žáky. Ředitel prestižní školy ví o sedmi případech. Skutečnost ale bude zřejmě mnohem horší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

německá policie

německá policie | Foto: Jiří Hošek

Dva jezuitští kněží zřejmě žáky gymnázia zneužívali dlouhá léta. Na případ se přišlo poté, co se současný ředitel ústavu, páter Klaus Mertes, obrátil dopisem na 600 bývalých studentů.

Zjištěním, že na elitní škole v berlínské čtvrti Tiergarten docházelo k systematickému zneužívání žáků, je prý hluboce otřesen a zahanben. Na jednotlivé případy se podle deníku Berliner Morgenpost přišlo už v posledních letech.

Oba učitelé školu opustili už v 80.letech a o jejich dalším osudu se zatím nic neví. Těžké sexuální delikty jsou podle německého trestního práva po deseti letech promlčené. Výběrové gymnázium Canisius-Kolleg vychovalo řadu úspěšných politiků a manažerů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme