Slovenští dopravci obnovují stávku

Proti elektronickému mýtu na Slovensku vstupují do časově neomezené stávky autodopravci. Způsob protestu tají, zřejmě však zablokují některé silnice především v Bratislavě a Košicích. Řidiči autobusů a kamionů žádají zrušení mýta na většině silnici 1. třídy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamiony v koloně

Kamiony v koloně | Foto: Michal Schoffer

Dopravcům nevadí mýto na silnicích první třídy, které kopírují dálnice. Na ostatních cestách ale platit odmítají a žádají vládu, aby mýto úplně zrušila. "Budeme vidět, budeme slyšet, ale dopředu neřekneme vůbec nic," odpovídá na každou otázku prezident Unie dopravců Slovenska Jaroslav Polaček. Podle něj ale stávka neomezí práva ostatních občanů.

Dopravci si zřejmě nejsou jisti, co všechno si mohou dovolit, aby je nerozehnala policie. Premiér už řidiče kamionů varoval, že státní aparát zvolí tvrdý postup

Dopravci na Slovensku už jednou, počátkem tohoto roku, protestovali a dosáhli částečného úspěchu. Premiér jim ustoupil a dopravci nemuseli do konce ledna platit mýtné na silnicích 1. třídy. Další úlevy získali řidiči, kteří přes Slovensko pouze přejížděli.

Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme