Slovenská policie na několika místech ukončila blokádu autodopravců

Slovenská policie pokutuje autodopravce, kteří protestují proti elektronickému mýtu a blokují silnice. Nejméně čtyři řidiče zadržela a předvedla k podání vysvětlení. Stávka dopravců zasáhla několik měst, větší problémy ale nezpůsobila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamiony v koloně

Kamiony v koloně | Foto: Michal Schoffer

Šedesát eur je pokuta, kterou museli zaplatit někteří stávkující řidiči za to, že omezují dopravu. Kdo nezaplatí, přichází o řidičský průkaz, což je od loňského roku běžné praxe slovenské policie.

Dopravcům se nepodařilo rozšířit stávku na celé území Slovenska, nejvíce byli vidět mezi Ružomberkom a Liptovským Mikulášem, kde zablokovali hlavní tah do Tater.

V protestu hodlají pokračovat spanilými jízdami a dalšími blokádami do té doby, dokud vláda nezruší mýto na většině silnic I. třídy. V úterý se chystají demonstrovat před úřadem vlády.

Ľubomír Smatana, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme