Německý ostrov Hiddensee odřízl od světa ledový krunýř

Mrazivé počasí posledních dní uvěznilo v ledovém krunýři německý ostrov Hiddensee v Baltském moři. Jeho obyvatelům začaly docházet základní potraviny a tak musely úřady na ostrov zřídit vzdušný most.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropu sužují kruté mrazy (ilustrační foto)

Evropu sužují kruté mrazy (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

O ten se ale stará jediná helikoptéra, která z Hiddensee v první řadě evakuovala čtyřicet zoufalých turistů. Na ostrov pak dopravila nejen základní potraviny, jako chleba, vejce a mléko, ale taky léky.

Vzhledem ke sněhové bouři je ale v dalších hodinách ohroženo i zásobování tisícovky obyvatel ze vzduchu. Jediný trajekt, který by si s třiceticentimetrovou ledovou krustou poradil, má problémy s motorem.

Zprůjezdnit vodní trasu se nepodařilo ani ledoborci Ranzow. Podle místních úřadů ale nehrozí, že by některý z ostrovanů hladověl. Zásoby konzerv a mražených potravin jsou prý dostatečné.

Jiří Hošek, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme