Dopravci na Slovensku ukončili pod tlakem policie stávku

Pouhé dva dny trvala časově neomezená stávka autodopravců proti elektronickému mýtu. Policie přistoupila k tvrdým opatřením, zastavovala kamiony, směrovala je na parkoviště, kde jim udělovala pokuty a odbírala řidičské průkazy. Asi stovka řidičů proti tomu demonstrovala před úřadem vlády v Bratislavě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamiony

Kamiony | Foto: Michal Schoffer

"Všichni ti, co nás okrádají, by měli odstoupit. Politici jsou naše neštěstí," pronesl z malé tribuny řidič, kterého policie přinutila odstavit kamion na několik hodin na parkoviště. Před úřad vlády přinesl dětskou hračku - modrý náklaďák jako vzkaz premiérovi, aby si s dopravci nezahrával.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovenští autodopravci ukončili stávku.

Ke stávce se však kvůli obavám z pokut připojilo málo řidičů, proto protest vyzněl do ztracena. Řidič Rudolf Páleš ale tvrdí, že stávka trvá. "Policie nás rozprášila, takže budeme zvažovat, jaký další postup zvolíme. Se stávkou jsme neskončili," podotkl.

V tuto chvílí je platnost mýta na silnicích I. třídy pozastavená, dokud správce systému neodstraní chyby. Pak mýto okamžitě spustí.

Ľubomír Smatana, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme