V Drážďanech hrozí střet neonacistů s levicovými radikály

Drážďany se připravují na případné střety neonacistů s přívrženci krajní levice. V den 65. výročí bombardování saské metropole chce městem projít několik tisícovek neonacistů. Několik desítek jich policie okamžitě po příjezdu do města zatkla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Drážďany

Drážďany | Foto: Jiří Hošek

"Mně připadá, že policisté spíš vyklízejí cestu pro neonacisty, aby se dostali tam, kam chtějí a abychom jim my uvolnili cestu," řekla Martina Krausová, Češka žijící v Drážďanech, která spolu s více než dvěma tisícovkami dalších lidí vytváří od rána spontánní blokádu jedné z přístupových tras do historického centra města.

Přehrát

00:00 / 00:00

Události v Drážďanech sleduje zpravodaj Jiří Hošek

Policie dopoledne hermeticky uzavřela nádraží Dresden - Neustadt, kde měl pochod několika tisíc neonacistů začít. Strážci zákona odřízli i všechny přístupové cesty k nádraží, v jehož okolí je i řada levicových extremistů.

Hodně lidí se distancuje od lidského řetězu, který má být hlavní protestní akcí proti srazu krajní pravice. "Mají pocit, že je to trochu politická záležitost, kde se lidé ukážou a že to hlavní je, aby neonacisté neodešli z nádraží a vrátili se odkud přišli," uvádí další česká demonstrantka Hana Kosourová.

Jiří Hošek, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme