Němečtí katolíci přijali opatření proti sexuálnímu zneužívání

Německá katolická církev zareagovala na případy sexuálního zneužívání dětí ve svých vzdělávacích ústavech a zavedla několik opatření. Patří mezi ně zpřísnění vnitřních směrnic, jmenování zvláštního zmocněnce a zřízení speciální telefonní linky. Za poslední dobu úřady evidovaly na 200 případů zneužívání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Římskokatolická mše

Římskokatolická mše | Foto: Jana Šustová | Zdroj: Český rozhlas

Pod tlakem veřejného mínění i politiků se německá biskupská konference odhodlala k sérii rázných opatření. Všechny otázky spojené s případy sexuálního zneužívání bude řešit trevírský biskup Stephan Ackermann. Právě on skandální jednání duchovních odsoudil jako jeden z prvních a vyzval k jejich důslednému objasnění.

Katolická církev dále zřídí "horkou" telefonní linku, které mohou využít případné další oběti. Němečtí biskupové také posvětili záměr zpřísnit vnitřní církevní předpisy týkající se sexuálního zneužívání duchovními. Ty před pár dny napadla ministryně spravedlnosti Sabine Leutheuserová-Schnarrenbergerová coby nedostatečné.

Jiří Hošek, Marek Matlovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme