Medvěděv a významní ruští průmyslníci navštíví Francii

Ruský prezident Dimitrij Medvěděv letí na návštěvu Francie. Měl by tam kromě jiného zahájit velkou kulturní akci Rok Ruska ve Francii. Vpodvečer se setká s prezidentem Sarkozym.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dmitrij Medveděv a Nicolas Sarkosy

Dmitrij Medveděv a Nicolas Sarkosy | Foto: Presidential Press and Information Office

Francie je vedle Německa pro Rusko klíčovým partnerem v západní Evropě. Rusům pravděpodobně půjde o posílení ekonomických vztahů. Dá se tak soudit z toho, že prezident Ruské federace přiletí do Francie s významnými průmyslníky, včetně tak úspěšných a bohatých oligarchů jako je Michail Prochorov a Oleg Děripaska.

Prezidenti určitě prodiskutují íránský jaderný program a Blízký východ, očekává se i debata o energetice. Podle některých zdrojů také Medvěděv se Sarkozym projednají i prodej čtyř moderních vojenských lodí tipu Mistral Rusku, což je pro pobaltské země víc než citlivý otázka.

Zatím se zdá, že dohodu o prodeji těchto lodí při Medvěděvově návštěvě Francie nepodepíší.

Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme