Římské koloseum prochází složitým restaurováním

Tato zpráva udělá radost miliónům turistů, kteří každý rok navštěvují římské Koloseum. Za několik měsíců se tohoto symbolu věčného města ujmou na rok restaurátoři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koloseum

Koloseum | Foto: europa.eu.int

Začalo se už pracovat na zpřístupnění posledního patra a podzemních prostor monumentální stavby. Ještě během tohoto roku se přikročí ke zpevnění celé struktury, k odstranění nánosu smogu a nakonec Koloseum dostane také nové osvětlení a lepší protipožární a bezpečnostní zařízení.

Restaurátoři chtějí odstranit těžké kovové mříže dnes umístěné v jednotlivých obloucích přízemního patra a oplotit celou okolní zónu, aby si mohly 4 miliony každoročních návštěvníků odnést jasnější představu o tom, jak Koloseum fungovalo v době římských císařů.

Restaurování Kolosea bude stát kolem 20 milionů Eur. Starosta Říma Gianni Alemanno zdůraznil, že přispějí také soukromí sponzoři.

Vědunka Lunardi Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme