Německo stupňuje tlak na papeže kvůli zneužívání dětí

Skandály kolem zneužívání dětí v německých katolických institucích se stále více dotýkají Vatikánu. Jeho aktivnější postup žádají v Německu jak politici, tak reformní kruhy uvnitř církve. Jasné stanovisko by měl podle nich k případům říct i papež Benedikt XVI. "Josepf Ratzinger byl v letech 1977 až 1982 mnichovským arcibiskupem, tedy přesně v období, do něhož spadají případy sexuálního zneužívání," připomíná mluvčí reformního hnutí "Wir sind Kirche," (My jsme církev) Christian Weisner.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papež Benedikt XVI.

Papež Benedikt XVI. | Foto: Jana Šustová | Zdroj: Český rozhlas

"Josepf Ratzinger byl v letech 1977 až 1982 mnichovským arcibiskupem, tedy přesně v období, do něhož spadají případy sexuálního zneužívání," připomíná mluvčí reformního hnutí "Wir sind Kirche," (My jsme církev) Christian Weisner.

Agentuře DPA Wiesner řekl, že se nabízí otázka, zda tehdejší arcibiskup o vážných prohřešcích věděl a pokud ano, jak s těmito informacemi naložil. Vatikán zdůrazňuje, že bere případy sexuálního zneužívání německými duchovními velmi vážně. Už tento pátek by měl o skandálech papeži osobně referovat předseda Německé biskupské konference Robert Zollitsch.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme