Bývalý agent KGB koupil britský deník The Independent

Ruský magnát Alexander Lebeděv a jeho syn Jevgenij koupili londýnský list The Independent a nedělník The Independent on Sunday. Na britských ostrovech tak rozšiřují své panství, i když tvrdí, že s dobrými úmysly. Britové se bojí o nezávislost svého tisku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spojené království Velké Británie a Severního Irska

Spojené království Velké Británie a Severního Irska | Foto: Emanuel Macoun

Alexander Lebeděv je důstojník bývalé sovětské tajné služby KGB. Oby tituly koupil za jednu libru, což je cena jednoho výtisku deníku The Independent. Po dohodě s dosavadním irským vlastníkem mu navíc bude v příštích deseti měsících vyplaceno devět a čtvrt milionů liber na úhradu veškerých budoucích závazků.

Vydávání obou titulů je hodně ztrátové, jen v loňském roce činila ztráta 12,5 milionů liber. Ze 400 tisíc výtisků The Independent, prodávaných koncem 80. let minulého století se jejich počet snížil na 183 tisíc v minulém měsíci.

Média spekulují, zda budou oba tituly nadále prodávány nebo budou zdarma. Nový mediální magnát, syn Alexandra Lebedova Jevgenij, ale premiérovi Brownovi slíbil, že oba deníky budou mít nadále pevně danou cenu.

Milan Kocourek, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme