Bavorská SPD navrhuje vznik společné německo-české univerzity

Vznik společné německo-české univerzity navrhuje bavorská sociální demokracie. Byl by to podle ní důležitý příspěvek ke zlepšení vzájemných vztahů. Vzdělávací instituce by měla sídlo v Bavorsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Centrum bavorské metropole Mnichova

Centrum bavorské metropole Mnichova | Foto: Jiří Hošek

Vzorem pro vznik školy má být prestižní německo-polská univerzita Viadrina ve Frankfurtu nad Odrou. Německo-česká vysoká škola by podle představ sociálních demokratů mohla sídlit na východě nebo severovýchodě Bavorska.

Šéf poslanecké frakce SPD v zemském sněmu Markus Rinderspacher taky kritizoval bavorského premiéra Horsta Seehofera, že prý zatím propásl šanci normalizovat vztahy s Českem. Seehofer údajně měl ještě před českými parlamentními volbami přijet do Prahy na oficiální návštěvu.

Bavorského premiéra se ale zastal nejvyšší představitel sudetských Němců Bernd Posselt. Podle něj by „jednání s úřednickou vládou bez politických kompetencí mohlo být kontraproduktivní hrou s ohněm".

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme