Poslední televizní diskuzí vyvrcholí v Británii předvolební klání

Televize BBC dnes v přímém přenosu odvysílá poslední předvolební debatu šéfů hlavních britských politických stran. V moderovaném pořadu budou na dotazy lidí znovu odpovídat labouristický premiér Gordon Brown, vůdce konzervativců David Cameron a šéf liberálních demokratů Nick Clegg.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova BBC

Budova BBC | Foto: Redvers via Flickr.com

Dnešní okruhy devadesátiminutového televizního zápolení vůdců tří stran mají být zaměstnanost, obrovský státní dluh a hospodářská recese.

Debata bude téměř jistě poznamenána rozhodnutím edinburského soudu, který zamítl žádost skotských nacionalistů o zákaz vysílání debaty ve Skotsku, protože do ní nebyl přizván skotský premiér Alex Salmond.

A britský premiér Gordon Brown bude téměř jistě dotázán na včerejší rozhovor se svými pobočníky ve vládním jaguáru, kde označil šestašedesátiletou občanku městečka Rochdale paní Gillian Duffyovou, která s ním nesouhlasila, za bigotní ženu, i když se jí později omluvil.

Milan Kocourek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme