Od britských labouristů se před volbami odklánějí listy i voliči

V Británii vstoupila kampaň před čtvrtečními parlamentními volbami do závěrečné fáze. Ačkoli hodně voličů stále není rozhodnuto, některé noviny opouštějí vládní labouristy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gordon Brown

Gordon Brown | Zdroj: ČTK

Vůdce opozičních konzervativců David Cameron řekl, že jeho strana nyní převzala iniciativu a investuje vše do posledních dní předvolební kampaně. Vůdce liberálních demokratů Nick Clegg je názoru, že šance kandidátů jeho strany jsou nebetyčné.

A premiér Gordon Brown dal v severní Anglii najevo odhodlání bojovat usilovně každou minutu zbývajícího času před volbami.

Levicový list Guardian však labouristy nepodpoří. Redakce oznámila, že straní liberálním demokratům a jejich návrhu volební reformy. List Times podporuje konzervativce a napsal, že David Cameron je připraven ujmout se vlády.

Od labouristů se odklánějí i voliči - strana má podle všeho podporu pouze listu Daily Mirror.

Milan Kocourek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme