Rusko, Bělorusko a Kazachstán se neshodly na podmínkách celní unie

Rusko se společně s Běloruskem a Kazachstánem neshodly na detailech společné celní unie. V Petrohradu to oznámili lídři všech tří zemí. Unie by měla začít fungovat počátkem července, jak se už dříve Rusko se dvěma sousedy dohodlo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladiimír Putin

Vladiimír Putin | Foto: Jiří Hošek

Jak v Petrohradu po setkání se svými protějšky z obou sousedních zemí oznámil ruský premiér Vladimir Putin, mezi Ruskem, Běloruskem a Kazachstánem zůstávají nedořešená citlivá témata týkající se národních ekonomik.

Jednání se zadrhlo na otázce celních poplatků v automobilovém a leteckém průmyslu, které mají podle ruského premiéra pro Moskvu zásadní význam. Příští dva týdny se podle Vladimira Putina pozice budou vyjasňovat na expertní úrovni.

Celní unie, která má začít fungovat 1. července, kromě jiného předpokládá zavedení jednotných vnějších tarifů. Všechny tři země si od projektu slibují především impuls pro hospodářství a investice.

Lenka Kabrhelová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme