Bratislava okázale oslaví smlouvu, která připravila Maďarsko o Slovensko

Ve slovenské předvolební kampani dál rezonují maďarské tóny. Po rozruchu kolem zákona o dvojím občanství teď Budapešť popíchla Bratislavu další drobností. Chce si okázale připomenout devadesáté výročí Trianonské smlouvy, která kdysi Maďarsko připravila o území dnešního Slovenska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratislavský hrad se tyčí nad Dunajem

Bratislavský hrad se tyčí nad Dunajem | Foto: europa.eu

Slovenští Maďaři už mají politických přestřelek dost. Zástupci maďarské menšiny vzkázali premiérovi Robertu Ficovi, že se rozhodně necítí jako bezpečnostní hrozba pro Slovensko, jak je prý sám Fico občas tituluje.

Na příští týden naplánovali Maďaři v centru Bratislavy pochod za slovensko-maďarskou toleranci. Doufají, že se do akce zapojí i Slováci bez maďarských kořenů. Politici ale snahy o toleranci vytrvale ignorují.

Maďarský parlament vyhlásil páteční výročí Trianonu Dnem maďarské sounáležitosti a slovenský prezident Ivan Gašparovič zase označil jakékoli snahy o revizi poválečných mírových smluv za nebezpečné.

Vojtěch Berger, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme