Rusko obvinilo vojáky z okradení obětí havárie u Smolenska

Ruské úřady obvinily čtyři vojáky z krádeže kreditních karet, které patřily jedné z obětí havárie polského prezidentského speciálu u Smolenska. Moskva původně čin popírala, stejně jako zatčení vojáků prokuraturou. Podle polských vyšetřovatelů zloději odcizili sumu ve výši zhruba dvou tisíc dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trosky polského letadla po havárii u Smolenska

Trosky polského letadla po havárii u Smolenska

Ruská prokuratura potvrdila, že čtyři vojáci základní služby byli obviněni ze ‚skupinové krádeže po předchozí domluvě‘. Všichni se už podle vyšetřovatelů k činu přiznali. Pokud se jejich vina prokáže, ruské ministerstvo obrany je podle svého tvrzení ochotno sumu pozůstalým uhradit.

Podle polských úřadů patřil účet šéfovi polského Výboru památkové péče Andrzeji Przewoznikovi, který zahynul spolu s 95 dalšími cestujícími na palubě polského prezidentského speciálu.

Ruské úřady, které původně jakýkoli podíl vojáků na zneužití karet popíraly, nyní budou muset odpovídat na nepříjemné otázky - včetně toho, proč jim potvrzení zatčení viníků trvalo více než čtyřiadvacet hodin.

Lenka Kabrhelová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme