Tragédie u Barcelony, rychlík vjel do skupiny lidí

Dvanáct lidí zahynulo a patnáct dalších bylo vážně zraněno při železničním neštěstí na severu Španělska. Projíždějící vlak tam vjel do skupiny lidí, kteří si krátili cestu přes koleje. Jde o druhé největší železniční neštěstí ve Španělsku za posledních 30 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté a záchranáři nad obětí nehody ve španělské Castelldefels Playa, kde při železničním neštěstí zahynulo 12 lidí.

Policisté a záchranáři nad obětí nehody ve španělské Castelldefels Playa, kde při železničním neštěstí zahynulo 12 lidí. | Zdroj: ČTK

Skupina lidí ve věku od šestnácti do dvaadvaceti let mířila na nedalekou pláž oslavovat svatojánskou noc, kterou v Katalánsku slaví s obrovským nadšením. Poté, co vystoupili z vlaku, ale nepoužili podchod ani nadchod nad železniční tratí a vydali se rovnou přes koleje.

V té chvíli se rychlostí 150 kilometrů za hodinu vřítil na nádraží rychlík z Alicante do Barcelony. „Slyšel jsem rány, jako by vlak přejel přes kameny,“ řekl jeden ze svědků tragédie. V přímořském městečku Castelldefels pokračuje vyšetřování tragédie a identifikace mrtvých.

Igor Maňour, Ľubica Zlochová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme