Vídeňskou konferenci o AIDS podpoří líbající se páry

Tisíce lidí se dnes políbí ve Vídni. Akce ‚Kiss at the Belvedere‘ doprovází mezinárodní konferenci o AIDS, které se v rakouské metropoli účastní na 20 tisíc lékařů, vědců, zástupců neziskových organizací či politiků . Podle statistik se na světě virem HIV dosud nakazilo přes 30 milionů lidí. Nemoci AIDS pak podlehlo kolem dvou milionů lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světový den boje proti AIDS

Světový den boje proti AIDS | Foto: Press kit

Když na světový problém upozornit, tak ve velkém. Do zahrady vídeňského zámku Belvedere proto míří stovky zamilovaných i těch, kteří chtějí projevit solidaritu v boji proti HIV a AIDS. Akce se zúčastní také osobnosti z kulturního, sportovního i politického světa.

Líbající páry se úderem šesté večerní pokusí seřadit do tvaru červené stužky. Právě ta se stala symbolem boje proti AIDS. Živé umělecké dílo navíc budou sledovat jak blesky fotoaparátů, tak i televizních kamer.

Lubica Bergmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme