Moskva se dál dusí smogem. Vyhlídky na déšť jsou mizivé

Ruská metropole je stále zahalena kouřem z hořících lesů a rašelinišť v jejím okolí. Smog plný škodlivin zahalující Moskvu má i světlou stránku, lidé přestávají mít chuť kouřit. Poptávka po cigaretách prudce klesla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva zahalená do smogu.jpg

Moskva zahalená do smogu.jpg | Zdroj: ČTK

Tím ale pozitiva končí. Teploty stále dosahují rekordních hodnot, vítr do ruské metropole přináší další mračna kouře a ani pršet zatím nebude.

„Pořádné deště v nejbližších pěti nebo šesti dnech nečekáme,“ řekl stanici Věsti meteorolog Alexej Ljachov.

Sanitky mají skoro dvakrát více výjezdů, než je obvyklé, a ruská média upozorňují na třikrát zvýšený počet úmrtí v metropoli.

Moskvané dýchají jedovatý vzduch už déle než sto hodin. Koncentrace škodlivých částic je třikrát vyšší, než povolují normy, o víkendu to ale bylo až sedmkrát. K tomu se připojují trvající extrémně vysoké teploty, které dosahují ke čtyřicítce.

Jitka Malá, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme