Případ sériových vražd Romů v Maďarsku přebírá prokuratura

Maďarská policie vyšetřila případ série útoků na Romy a předala ho prokuratuře. Navrhuje jí vznést obvinění z vraždy. Obvinění zaútočili na romské rodiny na devíti místech. Dohromady ohrožovali více než 50 osob. Šest lidí, mezi nimi i děti, zabili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budapešť

Budapešť | Foto: Jirka Malina

Série útoků začala v červenci před dvěma roky a trvala dva měsíce. Policie zjistila, že šlo o předem plánované vraždy, brutální zúčtování s příslušníky romské menšiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kauza vražd a útoků na maďarské Romy. Téma pro spolupracovníka ČRo v Budapešti Gregora Martina Papucseka.

Vrahy odhalily informace z jejich mobilních telefonů, kterými žádali komplice při poruše automobilu, jímž utekli z jednoho z míst útoku.

Všichni pachatelé pracovali v jednom zábavním podniku, odkud vyjížděli k útokům. Údajně chtěli vyvolat širší boj mezi Maďary a Romy. Tuto informaci ale maďarská národní vyšetřovací kancelář nepotvrdila.

Momentálně se případ dostal na prokuraturu. Kdy lze očekávat verdikt není doposud jasné. Část pachatelů se nicméně nechala při výslechu slyšet, že na místě vražd byla. Všichni ale popřeli účast na konkrétních činech.

Gregor Martin Papucsek, Lukáš Vincourek, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme