Nečas: Česko-německé vztahy se musí orientovat na budoucnost

Premiér Petr Nečas nechce zpochybňovat takzvané Benešovy dekrety. Pokud by právě o nich měla být uvažovaná návštěva bavorského premiéra Horsta Seehofera v Praze, nemá podle Petra Nečase smysl, protože v česko-německých vztazích je nutné se dívat dopředu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová a Petr Nečas

Angela Merkelová a Petr Nečas | Zdroj: ČTK

Premiér Nečas se dočkal při své první návštěvě Berlína přijetí s vojenskými poctami. A posléze i pochvaly od německé kancléřsky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návštěvu Petra Nečase v Berlíně sledovala tamní zpravodajka ČRo Klára Stejskalová

Angela Merkelová ocenila, že nový kabinet se podobně jako vláda v Berlíně rozhodl pro úsporný program. Solidní finance jsou podmínkou pro trvalý rozvoj, shodli se oba šéfové vlád.

Mluvilo se i o energetické bezpečnosti a podpoře projektu Nabucco. Německá média ovšem nejvíce zajímalo, zda se bavorský předseda vlády Seehofer dočká pozvání k návštěvě Prahy.

„Má-li to být pozitivní posun, tak dominantně to musí být něco, co je orientované do budoucnosti. Pak taková průlomová návštěva v tomto má význam,“ prohlásil český premiér Nečas.

Klára Stejskalová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme