Berlínské dokumentační středisko nacistického teroru rozšiřuje expozici

Dokumentační středisko o zločinech 3.říše rozšiřuje svou expozici o výstavu nazvanou Berlín 1933-1945 - mezi propagandou a terorem. Od středy bude veřejně přístupná nejširší veřejnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Centrum Berlína

Centrum Berlína | Foto: Jiří Hošek

Dokumentační středisko zločinů nacismu nazvané Topografie teroru stojí na místě někdejší hlavní centrály nechvalně proslulé nacistické tajné policie gestapa a jednotek SS.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nacistické architektuře mluvil na Rádiu Česko historik Jan Boris Uhlíř.

Expozice je rozdělena do tří částí. Dokumentují dějiny nacistického teroru, historii tohoto místa a působení nacistického teroru na celé město. Právě oddíl věnovaný Berlínu v letech 1933 – 1945 se dnes dočká slavnostního otevření.

Podle ředitele centra Andrease Nachama je dokumentační středisko místem, kde se lidé mohou poučit o hrůzovládě v hitlerovském Německu.

Dosavadní expozice se od svého otevření těší velkému zájmu veřejnosti. Mezi zahraničními turisty patří k nejnavštěvovanější místům v Berlíně.

Klára Stejskalová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme