V Berlíně končí veletrh IFA. Lámal rekordy v návštěvnosti

Na letošním 50. ročníku prestižního berlínského veletrhu zábavní a spotřební elektroniky IFA se představilo přes 1400 firem ze 74 zemí. Dnes se brány veletrhu uzavřou, ale už nyní je jisté, že návštěvnická účast opět lámala rekordy. Nové 3D televize, domácí roboty nebo nejnovější verze mobilů vidělo přes 200 tisíc návštěvníků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vletrh IFA 2010

Vletrh IFA 2010 | Foto: IFA Berlin

Reklama se na návštěvníky veletrhu valí odevšad. Ti největší světoví výrobci se lidi snaží přesvědčit, že právě bez jejich televizoru nemůžou snad ani existovat.

Hitem letošního roku jsou 3D televizory. Ke sledování některých je potřeba speciálních brýlí, jiné firmy už nabízejí sledování trojrozměrného obrazu bez nich.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na berlínském veletrhu IFA natáčela pro Dopolední Radiožurnál berlínská zpravodajka ČRo Klára Stejskalová.

„Je to pěkné,“ říká paní, když opouští ukázkovou projekci. Některým návštěvníkům se to ale až tak nezamlouvá. „Připomíná to spíše loutky a kulisy z loutkového divadla,“ uvedla berlínská zpravodajka ČRo Klára Stejskalová. Dodala však, že nepochybuje, že za pár let to bude vypadat jinak.

Zvuky nejšpičkovější kvality nabízejí zase nejrůznější přehrávače, jejichž design je také téměř uměleckým dílem.

Vedle toho ale letošní jubilejní IFA věnuje velkou pozornost elektronickým čtečkám. Němci, ač patří v Evropě k největším čtenářům, si zatím cestu do elektronických knihoven příliš nenašli.

O poznání větší nadšení vzbuzují domácí spotřebiče. „Jen sedm litrů potřebuje tato myčka k dokonalému umytí nádobí,“ přesvědčuje moderátor návštěvníky a také obchodní partnery.

Na veletrhu se hlavně čile obchoduje. Uzavřené kontrakty se pohybují kolem 3 miliard eur, tedy neuvěřitelných 74 miliard korun.

Klára Stejskalová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme