Předsedkyně Svazu vyhnanců se v Německu dostává do izolace

Za více než nešťastný považují přední němečtí politici výrok Eriky Steinbachové. Předsedkyně německého Svazu vyhnanců pronesla včera v televizi, že polský zmocněnec pro vztahy s Německem Wladyslav Bartoszewski má ‚špatný charakter‘. A svůj výrok odmítá navzdory ostré domácí kritice vzít zpět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erika Steinbachová

Erika Steinbachová | Foto: Jiří Hošek

Erika Steinbachová ráda provokuje. Tentokrát to ale evidentně přehnala. Osmaosmdesátiletý Wladyslav Bartoszewski, který má podle Steinbachové ‚špatný charakter‘, přežil koncentrační tábor Osvětim, a poté přesto usiloval o smíření a dobré vztahy mezi Polskem a Německem.

Jako důvod uvedla to, že ji Bartoszewski neodpovídal na dopisy a že ji často kritizoval. Bartoszewského se okamžitě zastala kancléřka Angela Merkelová i ministr zahraničí Guido Westerwelle.

Kritika byla slyšet i z jejího Svazu vyhnanců. Jeden z členů prezidia nazval její výrok za více než nešťastný. Erika Steinbachová si ale za ním stojí a nechce ho odvolat. A reakce Wladyslava Bartoszewského? Výroky Eriky Steinbachové jsou mu lhostejné.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme