Francouzské bezpečnostní složky jsou v pohotovosti

Francii prý hrozí teroristický útok. Zvýšená bezpečnostní opatření platí už od minulého čtvrtku. Údajně se má chystat atentát, který by měl zasáhnout dopravu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Champs Élysées a Vítězný oblouk

Champs Élysées a Vítězný oblouk | Foto: Jan Rosenauer

Podle rozhlasové stanice RTL tajné služby hledají ženu, která by mohla spáchat sebevražedný atentát. Indicie o této hrozbě získalo francouzské ministerstvo vnitra v noci ze středy na čtvrtek.

RTL také uvedla, že Dalil Boubakeur, který předsedal muslimské radě, je pod ochranou policie. Údajně kvůli hrozbě ze strany muslimských fundamentalistů.

Média v této souvislosti připomínají atentáty z roku 1995 ve třech stanicích pařížského metra, které si vyžádaly 6 lidských životů a přes 100 zraněných. O zvýšeném nebezpečí mluvil před týdnem v novinách i ředitel francouzské kontrašpionáže.

Milan Kopp, Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme