Osm českých turistů se zranilo při havárii autobusu v Turecku

Poblíž města Manavgat v jihozápadním Turecku havaroval autobus s českými turisty. Deset lidí se zranilo, z toho osm klientů cestovní kanceláře Fischer. Dva Češi skončili na jednotce intenzivní péče.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda autobusu a citroenu na Novojičínsku

Nehoda autobusu a citroenu na Novojičínsku | Foto: Hasičský záchranný sbor MS kraje

Autobus havaroval přibližně 70 kilometrů od tureckého turistického centra Antalye. Agentura DHA uvedla, že turecký řidič ztratil kontrolu nad autobusem a sjel z vozovky. Nehoda se stala na mostě, takže hrozilo, že se autobus zřítí.

Všechny zraněné převezly sanitky do nemocnice v blízkém městě Side. Podle informací nemocnice leží dva Češi na jednotce intenzivní péče. O zraněné se teď starají delegáti cestovní kanceláře, která už ve spolupráci s pojišťovnami řeší i jejich další léčbu a převoz do Česka.

Příčinu nehody šetří policie. Podle zatím neoficiálních informací se řidič pokoušel vyhnout v protisměru jedoucímu nákladnímu vozu.


Igor Maňour, Julie Urbišová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme