Protesty pokračují. Pohonné hmoty ve Francii opět docházejí

Ve Francii je stále napjatá situace mezi odbory a vládou kvůli důchodové reformě. Na běžném životě v zemi se už několik dní podepisuje nedostatek pohonných hmot. Dnešní situace u čerpacích stanic se znovu zkomplikovala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francie. Demonstrace proti důchodové reformě.

Francie. Demonstrace proti důchodové reformě. | Zdroj: ČTK

Zásobování naftou a benzínem znovu vázne zejména v okolí Paříže a na západě Francie. Řidiči cisteren si totiž dnes většinou vybírají povinné volno, a tak palivo nemá kdo vozit. Zatím se neplní předpoklad vlády, že se situace v období podzimních prázdnin zlepší.

Už měsíc pokračuje blokáda ropného přístavu v Marseille. Vzniklé ztráty vyčísluje ministerstvo hospodářství na šest set miliónů eur. Podle ministryně Christiane Lagardeové každý den stávky stojí dvě stě až čtyři sta miliónů eur.

Nové protesty na zítra připravují studenti. Protože jsou prázdniny, svolávají se zejména přes sociální sítě Facebook a Twitter. Média píši, že nynější protesty jsou nejsilnější za posledních patnáct let.

Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme