Sebevražedný atentátník zaútočil v centru Istanbulu

Centrem Istanbulu otřásl výbuch. Turecká media hlásí nejméně 22 zraněných, dva z nich jsou v kritickém stavu. Podle slov šéfa istanbulské policie šlo o sebevražedný útok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebevražedný atentátník v centru Istanbulu zranil nejméně 22 lidí

Sebevražedný atentátník v centru Istanbulu zranil nejméně 22 lidí | Zdroj: ČTK

Bomba vybuchla v severní části Taksimského náměstí, které je jedním z nejnavštěvovanějších míst Istanbulu. Cílem útoku podle prvních informací nebyli civilisté, ale policisté. K výbuchu totiž došlo v místě, kde mají svá stanoviště policejní jednotky.

Podle vyšetřovatelů chtěl muž odpálit autobus plný policistů, nálož ale vybuchla dříve než plánoval. Mezi 22 zraněnými je 9 policistů. Okolí Taksimského náměstí je uzavřené a zastavená byla i doprava v přilehlých ulicích.

Policie také prověřuje výpovědi svědků, podle kterých byli na místě útočníci dva. Turecká televize NTV uvedla, že druhého útočníka hledá policie.

K činu se nikdo nepřihlásil. Exploze se ale podobá dřívějším atentátům Strany kurdských pracujících, která bojuje za vznik nezávislého Kurdistánu a už dřív v Istanbulu na mnoha místech zaútočila.

Lenka Rafaelová, Julie Urbišová, Štěpán Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme