Německé bezpečnostní složky řeší, jak zvýšit ostrahu na letištích

Balíčky s výbušninou, které zadržely minulý týden na letištích v Británii a Spojených arabských emirátech, byly vyrobené profesionálně a byly dostatečně silné, aby zničily letadlo. Jedna ze zásilek prošla bez povšimnutí letištěm v Kolíně nad Rýnem. Podle německých vyšetřovatelů daný typ výbušniny nerozpoznají ani psi a neodhalí je ani letištní scannery.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Praha. Ilustrační foto.

Letiště Praha. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Zatím v Německu stále platí zákaz přistání pro všechna letadla pocházející z Jemenu. Mluví se o vzniku jakési černé listiny zahrnující země jako Somálsko, Pákistán a podobně.

V Německu vznikla speciální skupina odborníků z ministerstva vnitra, obrany, zahraničí a spolkové bezpečnostní služby. Ti řeší, jak ještě zvýšit dohled nad nákladní dopravou.

Odborníci se ovšem shodují, že vzhledem k množství zásilek není stoprocentní kontrola možná. Na kargo letišti v Lipsku jen společnost DHL každou noc odbaví 50 letadel s nákladem 1200 tun.

Klára Stejskalová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme