Belgická televize chystá pořad o fiktivním rozpadu království

Už podruhé bude belgická televize inscenovat fiktivní rozpad země. Podle vlámského tisku uvede 21. listopadu vlámský televizní kanál pořad simulující situaci, kdy dojde k rozštěpení Belgie na dvě nebo více částí. Před čtyřmi lety vyvolal podobný program belgické televize zděšení mezi diváky v obou národnostních komunitách země.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kterým směrem se Belgie po volbách vydá?

Kterým směrem se Belgie po volbách vydá? | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Vlámská televize VRT tentokrát nechce jít ve stopách své frankofonní sestry, televize RTBF. Ta v roce 2006 vysílala fiktivní zprávy o tom, jak Vlámsko, tedy lidnatější severní část Belgie, vyhlásilo nezávislost a začalo stavět hlídky na svých hranicích s Valonskem a Bruselem.

Program připravovaný na 3. listopadovou neděli má nastínit možné scénáře rozpadu Belgie a mají v něm vystupovat univerzitní profesoři a také politici, kteří se ani téměř půl rok po volbách nedokáží shodnout na federální vládě.

Podle deníků De Standard a Het Nieuwsblad se chtějí tvůrci programu zaměřit na praktické dopady, které by s sebou rozpad Belgie přinesl.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme