USA a OBSE žádají dopadení strůjců útoku na ruského novináře

Spojené státy a OBSE varují před nárůstem násilí vůči novinářům v Rusku. Nové obavy vzbudil případ reportéra deníku Kommersant Olega Kašina, který byl brutálně zbit a s vážnými zraněními leží v nemocnici. Napadení během posledních několika dnů čelili i další dva novináři regionálních listů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: Marek Dlouhý

Americké ministerstvo zahraničí a OBSE podpořily apel ruských novinářů na ruské úřady, aby co nejdříve vyřešily případ Olega Kašina a dopadly a potrestaly útočníky.

Vyšetřovatelé mají za to, že motivem byly články Olega Kašina v deníku Kommersant i na jeho blogu. Nyní prověřují záznamy z průmyslových kamer, které útok zachytily a svědčí o tom, že dva neznámí muži napadli Kašina, zbili ho kovovým předmětem – kusem trubky nebo armatury - a poté utekli.

Novinářskou práci jako důvod napadení nevylučují ani další dva žurnalisté, kteří se stali terčem útoku v posledních dnech – zpravodaj listu Žukovské věsti Anatolij Adamčuk a šéfredaktor Saratovského reportéra Sergej Michajlov.

Lenka Kabrhelová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme