Ruský prezident varoval zemi před stagnací. Požaduje reformu

Ruský politický systém jeví podle prezidenta Medvěděva známky stagnace. Dmitrij Meděvděv to prohlásil ve svém videoblogu s tím, že tento proces je zhoubný jak pro vládní stranu, tak pro opozici. Země podle něj proto potřebuje reformu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dmitrij Medveděv

Dmitrij Medveděv | Foto: European Commission Audiovisual service

Cílem transformace ruského politického systému je podle prezidenta Dmitrije Medvěděva vytvořit podmínky pro větší spravedlivost, pružnost a otevřenost tak, aby politika měla větší důvěru ruských voličů a aby v ní existovala větší konkurence.

Dmitrij Medvěděv mluví často o modernizaci země, kterou si vytkl za hlavní cíl svého prezidentství, a také potřebu obnovit politický život už zmínil několikrát.

Skutečnost, že varoval před stagnací ruské politiky, ale mnohé překvapila. Ruská opozice nicméně připomíná, že i přes výzvy hlavy státu k upevnění demokracie v Rusku nadále úřady rozhánějí opoziční demonstrace a média kontrolovaná státem prezentují v drtivé většině pouze názory oficiálních míst.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme