Slovenská střediska lákají na nízké ceny a dostatek sněhu

Půl metru prašanu a slušné ceny. Slovenská zimní střediska hlásí dobré podmínky pro lyžování. V předvánočním období dokonce slovenské hory vyhrávají i v souboji s rakouskými Alpami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vylidněné Vysoké Tatry

Vylidněné Vysoké Tatry | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

V řadě středisek platí až do Vánoc mimosezónní tarify skipasů. Otevřených je asi 70 středisek, Štrbské pleso hlásí jeden metr sněhu, a Chopok v Nízkých Tatrách nebo Martinské hole na Malé Fatře 60 centimetrů.

Lyžovat se dá i kousek za Bratislavou v Malých Karpatech, kde leží 40ti centimetrová sněhová pokrývka. Na horách je jasno a mrazivo, kolem minus 10 stupňů.

Řada středisek se snažila před letošní sezónou zlepšit služby, postavit nové lanovky nebo kvalitnější zázemí pro lyžaře na sjezdovkách. Přesto v kvalitě stále Slovensko zaostává za Rakouskem a nejsilnější zbraň slovenských středisek, tedy nižší ceny, pravděpodobně zmizí hned po Vánocích, až přijde hlavní sezóna.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme