Málokterý Španěl si nechal ujít losování tradiční vánoční loterie

Desítky Španělů se dnes staly milionáři. V Madridu se totiž losovala tradiční a oblíbená vánoční loterie. Patří k nejstarším a také nejštědřejším na celém světě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Královský palác

Královský palác | Foto: europa.eu.int

Losování loterie vysílají ve Španělsku televize i rozhlas v přímém přenosu. A jak na Radiožurnálu přiblížila spolupracovnice ČRo Lubica Zlochová, vánoční státní loterie nenechává žádného Španěla chladným. Alespoň jeden tiket si podle ní koupí čtyři z pěti obyvatel země.

Hlavní cena – tři miliony eur – vypadla z osudí po více než dvou hodinách losování. Milionáři se dnes stalo několik desítek lidí, zejména v Katalánsku, kde se prodalo nejvíc tiketů s vítězným číslem 79 250.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spolupracovnice Českého rozhlasu ve Španělsku Lubica Zlochová mluví v Odpoledním Radiožurnálu o loterii.mp3

Smyslem loterie je, aby se o výhru podělilo co nejvíce lidí. Proto se větší i menší výhry opět rozdělily mezi tisíce šťastlivců. Nižší výhry se letos poměrně rovnoměrně rozložily po celém území Španělska.

Loterie se ve Španělsku koná již více než dvě stě let. Mnozí Španělé dávají loterijní tikety i jako vánoční dárky. Na jeden tiket je možné teoreticky vyhrát 300 tisíc eur.

Ľubica Zlochová, Katarína Brezovská, Daniela Pavlíčková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme