Lukašenko dostal ke svému znovuzvolení blahopřání i z Bratislavy

Běloruští aktivisté, kteří protestovali proti vítězství Alexandra Lukašenka v prezidentských volbách, zůstávají ve vězení. Hrozí jim až 15leté tresty. Přesto, že svět volby v Bělorusku odsoudil jako nesvobodné a zřejmě zmanipulované, Lukašenkovi dorazily i blahopřejné dopisy. Mezi nimi i jeden ze Slovenska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Slovenské národní strany Ján Slota

Předseda Slovenské národní strany Ján Slota | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Poblahopřát běloruskému autoritářskému prezidentovi se rozhodl Ján Slota, šéf Slovenské národní strany. Vyjádřil přesvědčení, že volby byly ve skutečnosti v pořádku. Hlavní věc prý je, že vyhrál prezident, který nasytí národ.

Slota se tak se svojí gratulací zařadil po bok dalších kontroverzních prezidentů, Huga Cháveze nebo Mahmúda Ahmadínežáda, kteří také do Minsku poslali blahopřání.

Ján Slota proslul na Slovensku sprostým slovníkem a kontroverzními výroky o Romech nebo Maďarech. Jeho strana v červnových volbách skoro spadla pod parlamentní hranici.

Na Slovensku se teď objevily billboardy, kde Ján Slota obklopený kýčovitou dekorací přeje občanům požehnané vánoce. Někteří Slováci ho podezřívají, že si prostě dělá legraci.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme