Stávka Britských aerolinií by mohla mít mezinárodní dopad

Británie se připravuje na třídenní stávku palubních posádek Britských aerolinií. Vyhlásil ji odborový svaz Unite poté, co se zhroutilo jednání s vedením společnosti o úsporných opatřeních. Teď se objevují náznaky, že stávka by mohla mít globální dopad, britské piloty totiž chtějí podpořit odbory v několika jiných zemích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo

letadlo | Foto: Marián Vojtek

Vedení svazu Unite obdrželo podporu od partnerských odborů v Německu, Španělsku a Itálii. Svaz také oznámil, že dnes jeho předáci jednají s americkou odborovou organizací Teamsters Union, která má jeden milion 400 tisíc členů.

I když zatím není jasné, jakou pomoc mohou členové Teamsters Union poskytnout, podle britského listu Daily Mail podpora zahraničních odborářů znamená, že stávka by mohla mít globální dopad. Členové zahraničních odborů by totiž na letištích svých zemí mohli odmítnout poskytovat služby pro letadla Britských aerolinií.

Mluvčí opozičních konzervativců pro dopravu Teresa Villiersová řekla, že svaz Unite se snaží situaci zhoršovat a stávku internacionalizovat.

Igor Maňour, Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme