Albánská policie údajně zná totožnost vraha českých turistů. Už byl dříve trestán

Albánská policie údajně identifikovala vraha dvou Čechů a je mu na stopě. Pachatelem má být už dříve trestaný dvacetiletý muž, který je ve svém okolí známý jako pěstitel drog. Informuje o tom albánský server Panorama.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Albánská policie (ilustrační foto)

Albánská policie (ilustrační foto) | Foto: Policia e Shtetit

„Je to jeden člověk, který už byl údajně v minulosti trestán za vraždu a byl před nedávnem propuštěn z vězení,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Podle albánských médií si odpykával trest za vraždu dítěte.

Hledaného Mjacaja Sokola identifikovali policisté podle otisků prstů, které se našly v autě mrtvých Čechů. „Oni proti němu prý mají solidní důkazy,“ doplnila Lagronová. Server nejčtenějšího albánského deníku Panorama píše, že Mjacaj Sokol chtěl českým cestovatelům ukrást auto.

Policisté se teď muže snaží dopadnout. Vědí, že se nachází v okolí vesnice nedaleko severoalbánského města Škodra.

„Vzhledem k tomu, že zveřejnili jeho fotografii a žádají albánskou veřejnost, aby ho neukrývala a pomohla při jeho dopadení, tak předpokládáme, že k dopadení dojde v brzké době,“ dodala Lagronová. Policie ale zároveň obyvatele varuje, že muž je s největší pravděpodobností ozbrojený.

Místní nechápou, jak se to mohlo stát, říká Češka žijící v Albánii

Číst článek

Těla dvou českých turistů, sedmadvacetiletého muže a šestatřicetileté ženy, našli policisté v horách na severu Albánie v rozstříleném autě.

Podle albánských médií Češi nejspíš svého vraha vzali do auta. Ten pak začal střílet. Pachatel dvojici okradl a auto i s těly shodil do rokle, zřejmě aby zločin zamaskoval.

Po vraždě turistů vyjadřují Albánci na sociálních sítích s Čechy solidaritu

Číst článek

ČRo, NEPOUŽÍVAT - Martina Rasch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme