K vraždě dvou českých turistů v Albánii se přiznal 20letý muž

Dvacetiletý muž podezřelý z vraždy dvou českých turistů v Albánii se k činu přiznal. Informovala o tom albánská média. Podezřelý Majacaj Sokol se skrýval v okolí místa, kde přepadl auto s českými turisty a zabil je. Až 350 policistů prohledávalo celou oblast. Pachatele nakonec objevili v jednom z domů. Po rozhovoru s vyjednávačem se policistům vzdal. Albánská veřejnost čin odsoudila a vyjádřila solidaritu. Více než tři tisíce lidí se připojily k výzvě k zapálení svíček za zavražděnou dvojici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Albánská policie (ilustrační foto)

Albánská policie (ilustrační foto) | Foto: Policia e Shtetit

„Můžu potvrdit informaci, že jsme albánskou stranou byli informováni o tom, že byl skutečně zadržen podezřelý z vraždy dvou našich spoluobčanů v Albánii,“ řekla Lagronová.

Pachatelem má být už dříve trestaný dvacetiletý muž, který je ve svém okolí známý jako pěstitel drog. Policie ho identifikovala podle otisků prstů, které se našly v autě mrtvých Čechů.

Vrahovi se nepodařilo uprchnout daleko a podle tamních médií se zdržoval ve vesnici Gruda nedaleko místa činu. Ve venkovské oblasti poblíž města Škodra po něm pátralo 350 policistů. Na místě údajně byla jednotka rychlého nasazení i policejní vyjednávač. Policisté obklíčili jeden dům a muže zadrželi.

Teprve dvacetiletý mladík byl před pěti lety odsouzen na pět let za loupežné přepadení, při kterém zemřelo malé dítě. Nízký trest dostal pravděpodobně proto, že ještě nebyl plnoletý. Na svobodě byl měsíc. Vyšetřovatelé se domnívají, že chtěl ukrást auto, ve kterém česká dvojice cestovala.

Po vraždě turistů vyjadřují Albánci na sociálních sítích s Čechy solidaritu

Číst článek

Těla dvou českých turistů, sedmadvacetiletého muže a šestatřicetileté ženy, našli policisté v horách na severu Albánie v rozstříleném autě.

Albánci začali po vraždě dvou českých turistů spontánně vyjadřovat s Čechy solidaritu. V centru města Škodra, v jehož blízkosti se čin stal, se sešli na pietním shromáždění. Zároveň vyjadřují solidaritu i na sociálních sítích. „Místní tragédii berou, jako by se stala někomu blízkému,“ řekla Českému rozhlasu Hana Demeterová, která na severu Albánie dlouhodobě žije.

Místní nechápou, jak se to mohlo stát, říká Češka žijící v Albánii

Číst článek

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme