Barbarský čin, reagoval Vatikán na útok ve Francii. Papež je zděšen

Vatikán odsoudil úterní útok dvou ozbrojenců na kostel v severní Francii, při němž zahynul tamní farář. Označil ho za barbarský čin. Podle vatikánského mluvčího Federica Lombardiho je papež František událostí zděšen a odsuzuje všechny formy nenávisti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papež František

Papež František | Zdroj: Reuters

„Jsme mimořádně šokováni, protože se toto hrozné násilí stalo v kostele, kde je hlásána boží láska,“ uvedl podle agentury Reuters Lombardi. „Je to další hrozná zpráva, která, bohužel, rozšiřuje řadu násilností, jež nás šokovaly, působí bolest a znepokojení,“ řekl vatikánský mluvčí.

„Papež je informován, cítí bolest a hrůzu tohoto nesmyslného násilí a co nejsilněji odsuzuje všechny formy nenávisti,“ doplnil Lombardi.

Útok odsoudil i český kardinál Dominik Duka. „Kostel, natož pak bohoslužba nikdy nebyla a není místem pro demonstraci, aktivismus, ani jiné násilí,“ uvedl na svém twitterovém účtu.

Dvojice útočníků ozbrojených noži vzala dnes dopoledne v kostele v Saint-Étienne-du-Rouvray jižně od města Rouen pět rukojmí - faráře, dvě jeptišky a dva věřící. Faráře zabili a jednu z jeptišek vážně zranili, než je policie zastřelila. Případem se zabývá protiteroristické oddělení pařížské prokuratury.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme