Bavorští politici navrhli vytvoření televize pro uprchlíky. Má pomoct s integrací

Vládní bavorská strana CSU přišla s netradičním návrhem jak integrovat statisíce uprchlíků do společnosti. Pro imigranty by měl v Německu vzniknout speciální televizní kanál, který s jejich začleněním pomůže. Televize ale nesouhlasí. Problému už se prý věnují dostatečně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Syrští uprchlíci

Syrští uprchlíci | Zdroj: Reuters

Jeden z veřejnoprávních kanálů vysílá populární německý naučný pořad pro děti v arabštině už několik let.

Kvůli současnému přílivu uprchlíků do Německa ale bavorská CSU žádá, aby veřejnoprávní televize spustily celý speciální kanál s programem zaměřeným na migranty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bavorští politici chtějí v Německu televizi pro uprchlíky. Má pomoct se začleněním přistěhovalců do společnosti. Podrobnosti zjistil Filip Nerad

Bavorští politici vymysleli i název, a to Německá integrační televize, zkráceně DIF. Podle jejich představ by měla uprchlíkům zprostředkovat německou kulturu a způsob života. Chybět nemají ani vzdělávací pořady o německé ústavě nebo jazykové kurzy němčiny.

CSU tvrdí, že veřejnoprávní stanice mají v rezervách v přepočtu přes 40 miliard korun, ze kterých mohou integrační televizi financovat.

U ARD i ZDF ale se svým požadavkem narazila. Obě stanice shodně do Mnichova vzkázaly, že se ve svém programu už nyní integračním projektům věnují dostatečně. Nevidí proto důvod proč spouštět nový kanál.

O jeho vzniku navíc prý nemohou rozhodnout samy, ale musel by ho upravovat zákon.

Filip Nerad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme