Běloruská policie zasáhla proti opoziční demonstraci

Alexandr Lukašenko byl zřejmě opět zvolen prezidentem Běloruska. Podle průzkumů zveřejněných po uzavření volebních místností pro něj hlasovalo 79 procent voličů. Opozice ale už předem označila volby za zmanipulované a uspořádala demonstraci v Minsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aktivní běloruskou opozici podporují i někteří čeští politici

Aktivní běloruskou opozici podporují i někteří čeští politici | Foto: Kasia Jot

Nové a svobodné volby chce až desetiticícový dav demonstrující v Minsku. Opozice v Bělorusku se nechce smířit s výsledky prezidentských voleb, které podle předběžných výsledků vyhrál současná hlava státu Alexandr Lukašenko. Policejní proti demonstrantů zasáhly obušky a ohlušujícími granáty ve snaze akci rozehnat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Demonstraci přímo v Minsku sleduje spolupracovník Českého rozhlasu Miroslav Karas

Při srážkách s policií jeden z kandidátů opozice Uladzimir Njakljajev utrpěl zranění. V bezvědomí jej sanitka údajně převezla do nemocnice. Informovaly o tom agentury Reuters a AFP s odvoláním na mluvčího zraněného prezidentského kandidáta.

Podle spolupracovníka Českého rozhlasu, Miroslava Karase, který demonstraci sleduje, se v centru Minsku shromažďuje stále více lidí a zdá se, že demonstrace bude ještě pokračovat.

Miroslav Karas, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme