Bělorusové se smějí Lukašenkovi za přeřeknutí. Svlékají se a pracují

Vystoupení běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka na Všeběloruském lidovém shromáždění vyvolalo rozruch. Bělorusy ale nezaujaly Lukašenkovy ekonomické plány, nýbrž jeho apel, který uživatelé internetu vzali doslova.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Lukašenko

Alexander Lukašenko | Foto: Wikimedia Commons, Okras

Vše zavinila část projevu, ve které si prezident spletl v ruštině dvě podobně znějící slova – rozvíjet se a svléknout se.

„Víte co dělat, jak to dělat a jakých cílů dosahovat. Všechno je jednoduché, inovativní, IT technologie, privatizace, to všechno je samozřejmé. To všechno už umíme. A náš život je jednoduchý. Je potřeba se svléci a pracovat do úmoru – jinak zahyneme," řekl dvěma tisícům delegátů.

Šlo pravděpodobně jen o záměnu slov „razvivaťsja“ a „razděvaťsja“, rozvíjet se a svlékat se. Obě slova zní v ruštině podobně. Šíření projevu po sociálních sítích ale už nešlo zabránit.

Bělorusové na výzvu autoritářského prezidenta odpověděli záplavou fotek, na kterých pracují. Nazí. A při vlně veder mu za výzvu mnozí byli vděčni.

To při svém dvouhodinovém projevu Lukašenko rozhodně neměl v plánu. Sešlost, na které řečnil, připomíná sjezdy komunistické strany sovětského typu. Hlava státu na nich bilancuje uplynulý hospodářský plán a předestírá národu, co by se mělo dělat dál.

 

#раздеватьсяиработать #беларусьигрузия #далеконовместе

Fotka zveřejněná uživatelem lookomore (@lookomore),Čen 24, 2016 v 5:18 PDT

 

#раздеватьсяиработать #беларусь #минск #it #performance #irm #irmcreative

Fotka zveřejněná uživatelem IRM Creative (@irm.by),Čen 24, 2016 v 4:06 PDT

Filip Harzer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme