Bezpečnostní opatření nebyla dostatečná, říká exstarosta Nice

Francie drží třídenní státní smutek. Okolo padesáti zraněných stále zůstává v kritickém stavu po čtvrtečním útoku v Nice. Policisté dál vyšetřují, proč 31tiletý řidič nákladního auta vjel do davu a zabil 84 lidí. Zadrženo bylo celkem 5 podezřelých.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Květiny položené k uctění památky obětí na místě útoku v Nice

Květiny položené k uctění památky obětí na místě útoku v Nice | Foto: Jan Šmíd | Zdroj: Český rozhlas

Život na anglické promenádě v jihofrancouzském městě se znovu částečně vrací do normálu. Na místě masakru se pokládají květiny a zapalují svíčky.

V Paříži zasedala bezpečnostní rada státu. Vůbec poprvé zazněla kritika kvůli bezpečnostním opatřením, a to ze strany prezidenta regionu Alpes-Maritime, Christiana Estroziho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Christian Estrozy vznesl kritiku proti francouzským bezpečnostním opatřením.

Bývalý starosta Nice totiž obvinil vládu z toho, že bezpečnostní opatření na anglické promenádě nebyla dostatečná.

Dalším tématem, probíraném ve Francii, je oficiální vzpomínková akce. Ta měla ráno proběhnout v Nice, byla ale z bezpečnostních důvodů zrušena. V současnosti na anglickou promenádu lidé pokládají květiny.

Mezi lidmi se hovoří i o tom, zda večer neproběhne nějaká vzpomínková akce na náměstí Masina, které leží v blízkosti promenády.

Jan Šmíd, Michaela van Erne, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme