Borise Němcova pohřbí v Moskvě na stejném hřbitově jako Annu Politkovskou

Moskva se dnes naposledy rozloučí se zavražděným opozičním předákem Borisem Němcovem. Minulý týden ho zastřelil neznámý pachatel na ulici v centru ruské metropole. Němcova pohřbí na Trojekurovském hřbitově, tedy na stejném místě, kde má hrob i zavražděná novinářka Anna Politkovská.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Květinami a svíčkami uctívají Moskvané památku opozičního vůdce Borise Němcova

Květinami a svíčkami uctívají Moskvané památku opozičního vůdce Borise Němcova | Zdroj: Reuters

Respekt Borisovi Němcovovi vyjadřují tisíce Rusů už několik dní. Na most, kde zemřel, nosí denně květiny. Mezi nimi je i mladý Rus Anatolyj. "Co můžeme dělat jiného? Je jasné, že se to nestalo náhodou. Ale co k tomu víc říct? "

Zatím není jisté, kolik lidí z ruské opozice na pohřeb přijde. Trestaný bloger Alexej Navalnyj, mezi nimi nebude. Moskevský soud ho na ceremonii nepustí.

Nepřijede ani šéf polského Senátu Bogdan Borusewicze. Kreml mu to nedovolí jako odvetu za to, že šéfka ruských senátorů nesmí do zemí Evropské unie.

Mezitím přítelkyně Němcova a zřejmě jediná přímá svědkyně jeho páteční vraždy, ukrajinská modelka Hanna Durycká, odjela po předchozím údajném zákazu z Moskvy do Kyjeva.

"Hanna Durycká právě odjela do Kyjeva. Ukrajinští diplomaté v Moskvě ji poskytli veškerou potřebnou pomoc," uvedl na Twitteru mluvčí ukrajinské diplomacie.

Pohřeb Borise Němcova bude bez Navalného, soud ho nepustil z vězení

Číst článek


Zvětšit mapu

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme