Británie zakázala přepravu zásilek do rizikových oblastí

Po dalším zasedání bezpečnostního výboru vláda Velké Británie utužuje předpisy v letecké nákladní přepravě zákazem letecké přepravy zásilek do Somálska a Jemenu. Podle ministryně vnitra mohou existovat vazby mezi teroristickými skupinami v obou zemích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté prohledávají letadlo společnosti UPS

Policisté prohledávají letadlo společnosti UPS | Zdroj: ČTK

Ministryně Theresa Mayová oznámila v parlamentním prohlášení také zákaz letecké přepravy náplní do tiskáren o váze přes půl kilogramu v příručních zavazadlech v Británii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zahraniční zpravodaj ČRo ve Velké Británii Milan Kocourek informuje o britském zákazu přepravy zásilek kvůli hrozbě terorismu

Po schůzce zvláštního bezpečnostního výboru britské vlády zvaného Cobra ministrině řekla, že vláda nemá informace o jakémkoli teroristickém útoku, avšak přehodnocuje všechny stránky bezpečnosti letecké dopravy.

K tomuto opatření britská vláda přistoupila po pátečním objevu nevybuchlých náloží zaslaných v nákladních letadlech z Jemenu do Spojených států na letišti East Midlands ve střední Anglii.

Milan Kocourek, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme