Britská ministryně Mayová je favoritkou na post premiérky, tvrdí média

Favoritkou na post předsedkyně Konzervativní strany i britské premiérky je teď podle tamních médií ministryně vnitra Theresa Mayová. Může za to dramatický vývoj posledních hodin, kdy se někdejší londýnský starosta Boris Johnson rozhodl na funkci nekandidovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská ministryně vnitra Theresa Mayová během svého vystoupení na konferenci Konzervativní strany v Manchesteru

Britská ministryně vnitra Theresa Mayová během svého vystoupení na konferenci Konzervativní strany v Manchesteru | Zdroj: Reuters

Podle členů vlastního týmu se Boris Johnson, nejviditelnější tvář zastánců brexitu, stal obětí předem připraveného spiknutí.

Britská média chrlí spousty konspiračních teorií, proč ministr spravedlnosti Michael Gove vrazil nůž do zad svému nejbližšímu partnerovi z kampaně Vote Leave.

Řada euroskeptických poslanců Konzervativní strany Goveovu údajnou zradu kritizuje a odmítá ho v předsednické volbě podpořit.

Ve straně převládal názor, že by se předsedou měl logicky stát zastánce vystoupení z Evropské unie. Ministryně vnitra Mayová sice formálně podpořila tábor odcházejícího premiéra Camerona, ale v kampani se nijak neangažovala.

Vlivný bulvár Daily Mail dnes už podpořil právě tuto političku, i když pro něj pracuje manželka Michaela Govea.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme