Britská policie pátrá po skupině pedofilů z nejvyšších kruhů ze 70. a 80. let

Britská policie vyšetřuje letité zločiny pedofilů z nejvyšších kruhů politiky, policie i armády. Takzvaný westminsterský pedofilní okruh by podle nejnovějšího podezření mohl mít na svědomí i tři vraždy chlapců v 70. a 80. letech. Ostrovní strážci zákona čelí dlouhodobé kritice, že nad těmito případy v době jejich spáchání zavírali oči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská policie. Ilustrační foto

Britská policie. Ilustrační foto | Foto: CC BY-SA 3.0, Kim Traynor

„Byla to skupina velmi mocných lidí. Zastrašováním kontrolovali můj život po celých 9 let. Jednalo se o lidi z ozbrojených sil, policie i politického establishmentu," řekla v rozhovoru pro BBC jedna z obětí údajně prominentních pedofilů, která vystupuje pod jménem Nick.

Jde o klíčového svědka, jehož informacím policie plně důvěřuje. Coby chlapce ho gang zneužíval v komplexu Dolphin Square v jihozápadním Londýně. Právě na tuto nemovitost se teď policejní operace Midland soustředí.

Strážci zákona taky prověřují zmizení a možné vraždy chlapců v 70. a 80. letech, které skupina VIP pedofilů mohla mít taky na svědomí.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme